Seuran alkukesän retki Poriin 7.6.2024

Yhdyskuntasuunnittelun seura ry tekee kesäisen retken Satakuntaan ja Poriin perjantaina 7.6.2024. Pori on profiloitunut paitsi tuulivoimalla niin myös muilla vihreän (puhtaan) siirtymän hankkeilla. Suunnitteilla on vihreän vedyn ja ammoniakin tuotantolaitos, josta on tehty Porin kaupungin kanssa aiesopimus.

Näkymä Kirjurinluodolta Keski-Porin kirkolle

Helsingistä Kiasman edestä on lähtö yhteiskuljetuksella klo 8. Paluu samaan paikkaan illalla noin klo 21. Menomatkalla Poriin poiketaan Ypäjällä ja saadaan kahvit arkkitehti-taiteilijapariskunnan tukikohdakseen hankkimassa vanhassa koulussa.

Yhteiskuljetukseen on paikkoja rajoitetusti (minibussi). Yhteiskuljetuksen hinta seuran jäsenille on 20 euroa ja muille 40 euroa. Poriin voi tulla myös omin avuin. Ohjelma, sisältäen lounaan, on seuran jäsenille maksuton, muille osallistumismaksu on 20 euroa.

Ohjelmarunko Porissa on pääpiirteissään seuraava:

Klo 12 saapuminen torille, jossa mahdollisuus päiväkahviin tms. omakustanteisesti

Klo 12:30 Porin kaupungin edustajan, seuran pitkäaikaisen ent. pj Mariitta Vuorenpään opastuksella siirrytään Kokemäenjoen uusitulle rantabulevardille. Mukana kierroksella on myös Porin kansallisen kaupunkipuiston asiantuntija Vuokko Kemppi-Vienola, joka kertoo 22 vuotta täyttäneestä Porin kansallisesta kaupunkipuistosta.

Klo 13 Porin vesitorni

Klo 13:40 matka jatkuu Yyteriin

Klo 14 lounas Yyterin näköalatornissa

Klo 15 kierros Meriporin vihreän siirtymän satama-alueilla

Klo 16 Reposaari – kierros

Klo 17 Kahvi

Klo 18 Yhteiskuljetus takaisin Helsinkiin.

Halukkaat voivat jäädä viettämään iltaa pitempäänkin Porissa.

Ilmoittaudu seuran varapuheenjohtajalle Lauri Jääskeläiselle sähköpostitse: jaaskla@gmail.com. Minibussin paikat menevät ilmoittautumisjärjestyksessä, joten kannattaa toimia ripeästi. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 30.5. Ilmoittautumisen yhteydessä voi esittää mahdollisia ruokatoiveita.

Maksu retkestä seuran tilille FI27 8000 1500 8111 47 pyydetään suorittamaan viimeistään 3.6.2024. Viitekenttään osallistujan nimi.

Retken ohjelmaa on suunnitellut ystävällisesti Mariitta Vuorenpää, joka toimii Porin kaupungin yleiskaavoitustehtävissä. Seura vastaa kuljetuksista Porissa.