Kaupunkidialogeja

Kaupunkidialogeja on vuonna 2019 perustettu Yhdyskuntasunnittelun seuran uusi podcast-sarja. Tarjoamme viihdyttävää ja asiantuntevaa kuunneltavaa kaupunkisuunnittelun ja -tutkimuksen ajankohtaisista aiheista ja urbaaneista ilmiöistä. Alan tutkijat ja kaupunkisuunnittelijat keskustelevat maankäytöstä, strategisesta kehittämisestä, asumisesta, väestömuutoksesta sekä monista muista aiheista.

Löydät podcastit myös Soundcloudin sivulta www.soundcloud.com/kaupunkidialogeja.

2. Lähiöt ennen, nyt ja huomenna. Yhdyskuntasuunnittelun seuran 60v. juhlalähetys.

Monen suomalaisen koti on lähiöissä. Ovatko lähiöt kestäneet aikaa? Minkälaisia lähiöt ovat tulevaisuudessa? Onko betoni kaunista? Toisessa podcast-jaksossa juhlitaan Yhdyskuntasuunnittelun seuran 60-vuotista taivalta keskustelemalla lähiöiden menneisyydestä, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta yhdessä emeritaprofessorin Hilkka Lehtosen ja Suomen Arkkitehtiliiton puheenjohtajan Henna Helanderin kanssa.

Haastattelijana toimii Yhdyskuntasuunnittelun seuran aktiivi ja tohtorikoulutettava Veera Moll.

1. Ympäristökaupunki Lahti

Miten ympäristöteot näkyvät kaupunkisuunnittelussa ja -kehittämisessä ja mitä ne voivat olla? Kuuntele millaisia ajatuksia Lahden kaupunkikehitysjohtaja Olli Alholla ja Espoon suunnittelupäällikkö Johanna Palomäellä on aiheesta. Haastattelijana Lundén arkkitehdit Oy:n operatiivinen johtaja Sirkku Huisko, joka toimii myös kuluvana kautena Yhdyskuntasuunnittelun seuran varapuheenjohtajana.