Yhdyskuntasuunnittelun Ruusut Järvenpäähän ja Kaupunkiakatemialle

Yhdyskuntasuunnittelun seura jakaa vuosittain Ruusut-tunnustuksen esimerkillisestä työstä suomalaisen yhdyskuntasuunnittelun hyväksi. Vuoden 2020 Ruusut jaettiin 14.6.2021 seuran vuosikokouksen yhteydessä.

Ruusut sai tällä kertaa kaksi toimijaa: Järvenpään Mestariasunnot Oy:n perustama asunto-osuuskunta Silkki sekä Kaupunkiakatemian aamukahvit. Tänä vuonna Yhdyskuntasuunnittelun Risuja ei jaeta. Ruusuilla ja Risuilla halutaan kannustaa Suomen kuntia ja muita toimijoita hyvän elinympäristön suunnitteluun ja toteutukseen sekä toisaalta kiinnittää huomiota epäonnistuneisiin toimiin ja politiikkaan.

Asunto-osuuskunta Silkille ojennettavat Ruusut on tunnustus kohtuuhintaisen ja yhteisöllisen asumisen kehittämisestä. Ruusut vastaanottivat Järvenpään Mestariasuntojen toimitusjohtaja Veikko Simunaniemi ja Asunto-osuuskunta Silkin toiminnanjohtjana Nina Silvonen.

Ensimmäinen osuuskuntatalo rakentuu Harjutielle Järvenpään Louttiin, ja toinen on jo suunnitteilla Wärtsilänkadulle. Keskeisiä periaatteita kehittämisessä ovat olleet kohtuuhintaisuuden ohella kestävät ja energiatehokkaat ratkaisut, asuinympäristön yhteisöllisyys sekä sujuva asumisen arki Järvenpään palveluiden äärellä.

Kaupunkiakatemia puolestaan palkittiin Aamukahvit-tapahtumista, joiden avulla Kaupunkiakatemia edistää tutkimustiedon jakamista ja toimijoiden välistä vuorovaikutuksta. Erityisesti palkinnolla haluttiin kiittää Kaupunkiakatemiaa tilaisuuksien ketterästä siirtämisestä verkkoon koronapandemian myötä.

Kaupunkiakatemian puolesta Ruusut vastaanotti projektipäällikkö Annina Ala-Outinen.

Kaupunkiakatemia on Helsingin yliopiston, Aalto-yliopiston sekä Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien yhteinen kumppanuus. Aamukahvit ovat kaikille avoimia tilaisuuksia. Lisätietoa tilaisuuksista löydät Kaupunkiakatemian sivuilta ja Facebookista.

Onnittelut palkituille!