Yhdyskuntasuunnittelu -lehti hakee uutta päätoimittajaa 1.7.2016 alkaen

Yhdyskuntasuunnittelu -lehti on johtava kaupunkitutkimuksen ja yhdyskuntasuunnittelun tieteellinen lehti Suomessa. Sitä julkaisee Yhdyskuntasuunnittelun seura ry., joka on perustettu 1959. Lehti on ilmestynyt jo vuodesta 1963 neljä kertaa vuodessa. Lehdessä julkaistaan vertaisarvioituja tieteellisiä artikkeleita, ajankohtaiskatsauksia, kirjaesittelyjä ja seuran johtokunnan palstaa. Vuodesta 2016 lehti on Open Access-julkaisu. Lehti saa rahoituksensa Tieteellisten seurain valtuuskunnalta ja Yhdyskuntasuunnittelun seura ry:n jäseniltä.

Päätoimittaja vastaa lehden toimituksesta ja tieteellisestä linjasta, osin myös taloudesta. Päätoimittajana sinulla on näköalapaikka monitieteiseen yhdyskuntasuunnittelun ja kaupunkitutkimuksen kenttään ja sen toimijoihin.  Päätoimittajaa avustavat toimitussihteeri ja lehden toimituskunta, taiton tekee ammattilainen.  Lehden tulevaisuuden haasteita ovat sisällön kehittäminen edelleen, valtakunnallisen näkyvyyden parantaminen sekä tilaaja- ja kirjoittajaverkoston laajentaminen. Päätoimittajalle ei ole maksettu palkkiota.

Päätoimittajanvalinnassa painotetaan sekä kokemusta että näkemystä yhdyskuntasuunnittelussa ja kaupunkitutkimuksessa, tieteellisessä julkaisutoimintassa sekä alan monipuolista tuntemusta. Hyvistä verkostoista on myös apua työssä.

 

Kiinnostaako? Tarvittaessa lisätietoja antavat:

–   Jouko Riipinen, YSS:n puheenjohtaja, jouko.riipinen@fcg.fi+358445559796

–   Anssi Joutsiniemi,  lehden nykyinen päätoimittaja, anssi.joutsiniemi@tut.fi,
+358405896223

Vapaamuotoiset hakemukset pyydetään lähettämään 31.3.2016 mennessä osoitteeseen yss@yss.fi. Liitä hakemukseen myös CV ja julkaisuluettelo.

Yhdyskuntasuunnittelun seura (YSS)

 

Mikko Laukkanen

Filosofian maisteri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *