Vierailu urbaanissa uusloftissa Kruunuvuorenrannassa ja alueen kehittäminen

Eurooppalaisittainkin suuressa kaupunkikehitysprojektissa muunnetaan Kruunuvuorenrannan entinen öljysatama ja huvila-alue nykyaikaiseksi merenrantakaupunginosaksi. Uudenlainen asuntosuunnittelu, valotaide ja kaikille avoimet merelliset palvelut leimaavat alueen ydintä.
Tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan Kruunuvuorenrannan suunnittelusta ja kaavoituksesta sekä vierailemaan yhdessä alueen mieleenpainuvimmista asumisen kehittämisen kohteista, lähes valmiissa uusloftissa.

EKE Rakennuksen Kruunuvuorenrantaan valmistuva kerrostalo Helsingin Harkko on malliesimerkki alueelle rakentuvasta uudenlaisesta talotyypistä. Se on rakennettu uusloft-käytännön mukaisesti. Tässä rakennuskohteessa se tarkoittaa pääasiassa 5 metriä korkeita asuntoja, jotka luovutetaan omistajille ilman lattiapintaa, ilman väliseiniä, ilman keittiötä, saati muita kaapistoja. Kaikki tämä jää asukkaan itse suunniteltavaksi ja rakennettavaksi.

EKE Rakennus uusloft-konseptin myötä uudistaa merkittävästi Suomen asuntorakentamisen vallitsevia käytäntöjä. Yritys on rakentanut uuslofteja vuodesta 2015 lähtien, jolloin valmistui sen ensimmäinen uusloft-kerrostalo Vantaan asuntomessujen oheiskohteeksi. Tämän rinnalle EKE Loftit ovat muodostaneet Vantaan Kivistöön jo kokonaisen korttelin ja nyt tuoreimpana syksyllä 2019 valmistuu Helsingin Harkko Kruunuvuorenrantaan.

Vierailumme aikana pääsemme keskustelemaan, kuinka verrattain pienenä rakennusyrityksenä EKE Rakennus on uskonut rohkeaan visioonsa ja pystynyt toteuttamaan sen rakentamismääräysten haasteista huolimatta. Puheenaiheina ovat myös Helsingin Harkon arkkitehtuuri ja lupa-asiat sekä huikeaa kaupunkisuunnittelua lupaavan Kruunuvuorenrannan kaavoitus ja aluesuunnittelu. Talokierroksella tutustumme 6-kerroksessa sijaitsevaan 77m2 loft-asuntoon, jossa yksi seinistä on jätetty betoniseksi tehosteseinäksi. Asunnossa on myös suuri terassiparveke, josta on upeat näkymät merelle. Kierroksen toinen asunto on täysin raakapintainen 5 metrin huonekorkeudellinen loft-huoneisto. Lisäksi käymme tutustumassa 6 kerroksen saunatiloihin, jonka vilvoitteluterassilta on näkymät Suomenlinnaan.

Tiedossa on erinomainen ilta saada syvempää tietoa laajalti mielenkiintoa herättävistä kaupunki- ja asumiskehityshankkeista.

Illan puhujinamme ovat
Tea Ekengren-Saurén – Toimitusjohtaja, EKE Rakennus Oy
Pia Ilonen – Helsingin Harkon arkkitehti, Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli Oy
Pirjo Siren – Kruunuvuorenrannan projektinjohtaja, Helsingin kaupunki
Tyko Saarikko – Kruunuvuorenrannan kaavoittaja, Helsingin kaupunki

Aika: tiistai 17.9. klo 17-19
Osoite: Saaristolaivastonkatu 2 (Navigaattoriin osoite Koirasaarentie 52)
Bussiyhteys: Herttoniemen metroasemalta bussi nro 88.

Alueella on runsaasti parkkitilaa kadun varrella.
Tarjolla on pieni coctailtarjoilu.

Tervetuloa ja ilmoittaudu mukaan torstaihin 12.9. mennessä >> Ilmoittaudu

Mukaan mahtuu 20 ensiksi ilmoittautunutta. Mikäli estyt tulemasta, ilmoitathan siitä meille yss@yss.fi niin voimme vapauttaa paikkasi seuraavalle jäsenelle. Virailu on tarkoitettu YSS:n jäsenille. Jäseneksi voit liittyä: http://www.yss.fi/yhteystiedot/jaseneksi-liittyminen/.