Yhdyskuntasuunnittelun Ruusut ja Risut jaettiin tammipikkujouluissa

Yhdyskuntasuunnittelun seura jakoi 26.1.2017 tammipikkujouluissaan vuosittaiset Ruusut ja Risut –tunnustukset esimerkillisestä ja ei niin hyvästä työstä suomalaisen yhdyskuntasuunnittelun hyväksi.

Vuoden 2016 Ruusut jaettiin Lahden kaupungin yleiskaavoituksesta vastaaville. Ruusuilla halutaan kannustaa Suomen kuntia ja muita toimijoita hyvän elinympäristön suunnitteluun ja toteutukseen. Lahden kaupungin Ruusut ovat erityinen tunnustus kaupungin yleiskaavoituksesta vastanneille henkilöille. Kaupungissa on perinteisesti tehty tärkeää, pitkäjänteistä suunnittelu – ja kehitystyötä yleiskaavoituksen parissa. Viime vuosina työ on jatkunut ns. jatkuvan yleiskaavoituksen toimintamallin kehittämisellä ja soveltamisella käytäntöön uutta luovalla tavalla. YSS:n puolesta pj Jouko Riipinen ojensi Ruusut-tunnustuksen Johanna Palomäelle ja Maria Silvastille.

Vuoden 2016 Risut YSS ojennettiin VR-Yhtymälle. Valtion omistama VR ei toiminnassaan ota huomioon Työ- ja elinkeinoministeriön sekä viiden muun ministeriön viime vuonna allekirjoittamaa sopimusta Helsingin ja Tampereen välisen kasvukäytävä- alueen kasvun vauhdittamisesta.

Lue lisää:
http://www.yss.fi/yhdyskuntasuunnittelun-seura/ruusut-ja-risut/ruusut-2016/

Lari Teittinen

Lari Teittinen

YSS ry:n taloudenhoitaja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *