Kaikkien teiden päässä on taloustiede -seminaari 22.5.

kaupunkitalous
“Kaikkien teiden päässä on taloustiede: Yhdyskuntasuunnittelu kohtaa taloustieteen” on Yhdyskuntasuunnittelun seuran kevätseminaari, jossa keskustellaan taloustieteen käytöstä yhdyskuntasuunnittelussa. Tilaisuus pidetään Laiturilla (Narinkka 2, 00100 Helsinki) ma 22.5. klo 17.15 alkaen ja sinne on vapaa pääsy!

Erityisesti kaupunkitaloustieteen alalla tutkitaan kaupunkia, sen toimintaa ja annetaan politiikkasuosituksia yhdyskuntasuunnittelua varten. Haastetta niiden soveltamiselle luovat kuitenkin erot eri alojen välillä sekä käytetyssä kielessä että tavassa hahmottaa ympäröivää maailmaa. Riskinä onkin väärinymmärrysten suma sekä tarpeettomat konfliktit eri alojen asiantuntijoiden välillä.

Seminaarissa kerrotaan taloustieteen keskeisimmistä konsepteista yhdyskuntasuunnittelussa sekä niiden käytöstä ja soveltamisesta Helsingin seudun yhdyskunta- ja liikennesuunnittelussa.

Tilaisuuden alustajina ovat kaupunkitaloustieteen emeritusprofessori Heikki A. Loikkanen ja liikenne-ekonomisti Niko-Matti Ronikonmäki. Kommenttipuheenvuorot esittävät professori Raine Mäntysalo ja yleiskaavapäällikkö Rikhard Manninen.

Tervetuloa! Tapahtumakutsu on myös Facebookissa.

Mikko Laukkanen

Filosofian maisteri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *